П`ятниця, 29.03.2024, 18:42
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Січень » 26 » Чудова зимова казка - мандрівка до столиці нашої держави.
12:15
Чудова зимова казка - мандрівка до столиці нашої держави.

Чотирьом обдарованим і талановитим учням Саратського району -   Кісеоларю  Олександру (Саратський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія»), Жбанковій Анастасії, Поповій Анні, Ніколовій Марії (Розівська ЗОШ І-ІІ ступенів) надовго запам’ятається чудова зимова казка - мандрівка до столиці нашої держави, яка відбулась з 18 по 21 січня 2018 року. Екскурсія була організована Ізмаїльським державним гуманітарним університетом за фінансової підтримки  ГО «Центр розвитку Бессарабії» для  обдарованих учнів і студентів Ізмаїльського, Болградського та Саратського районів.

Учні, які взяли участь в ознайомчій екскурсії, - переможці районного, обласного та всеукраїнських етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, предметних олімпіад, різноманітних конкурсів, відмінники навчання.

Поїздка була дуже насичена: діти досліджували навколишній світ, збагатились знаннями з історії нашої держави.

Учні мали можливість відвідати музей води, який вразив усіх своєю унікальністю та неймовірною екскурсією. Він знаходиться в Хрещатому парку, який дивує своєю живописною красою.

Наступною зупинкою в столиці була Верховна Рада України, де екскурсовод ознайомила нас з історією цієї будівлі, її архітектурою, оформленням та експозиціями. З вестибюля учні піднялися урочистими  сходами до першого синьо-жовтого прапора України, який був внесений депутатами в сесійну залу Верховної Ради 24 серпня 1991 року. Юні таланти Бессарабії почули цікаву розповідь про картину «Створення держави» та змогли посидіти за круглим столом переговорів у кулуарах. Також діти  побачили робочі місця народних обранців та приміщення, де проходять зйомки  телеканалу «Верховна Рада».

Але, безумовно, всі були вражені UNIT Factory – єдиним в Україні приватним навчальним закладом, який працює за стандартами інноваційної французької Школи 42. Його місія - сприяти інноваційному розвитку України.

Наша наступна зупинка – «Парк Київська Русь» - розважальний центр культури й історії Київської Русі, що знаходиться в селі Копачів у Обухівському районі Київської області. Тут ми  мали можливість ознайомитися з експозиціями облогової техніки, історичних костюмів і обладунків V–XIII століть, музичних інструментів, музею середньовічного суднобудування з науково достовірною реконструкцією лодії «Князь Володимир» IX–XI століть. Найбільше вразили відтворені зразки середньовічного містобудування: в'їзні ворота зі сторожовими вежами, вулична мережа Древнього Києва, садиби киян XI–XIIІ століть, торгові лавки київських ремісників XI–XIII століть, вежа — повалуша XI–XIIІ століть, княжий двір і  трибуни, пагорб Перуна, печера Нестора Літописця, терем Ярослава. Трохи пізніше нам представили програму, підготовлену до свята Водохреща та театралізовану виставу…

Дітям сподобалось усе побачене. Вони отримали багато позитивних емоцій, вражень, задоволення, відчули новизну, яка розвиває допитливість, багато нових знайомств з однолітками.

Ми дуже вдячні організаторам екскурсії за підтримку, моральне та матеріальне заохочення  обдарованих дітей Саратщини – Куртєву Віктору Владиславовичу, засновнику  ГО «Центр розвитку Бессарабії», Кічуку Ярославу Валерійовичу, ректору Ізмаїльського ДГУ та Шевченко Жанні Анатоліївні,  керівнику навчальної та виробничої практик.

Сучасна українська держава має потребу в людях творчих, діяльних, обдарованих, інтелектуальних. І підготувати таких людей - задача кожного навчального закладу. Ми переконані в тому, що це не остання благодійна екскурсія, завдяки якій обдарована молодь району  зможе відкрити для себе нові грані рідної держави та розширити свої знання про її історію, сучасну науку, культуру.  

Ніколова Ольга Леонідівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Розівської ЗОШ І-ІІ ступенів, керівник групи учнів шкіл Саратського району


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 428 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024