Середа, 24.04.2024, 18:32
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Квітень » 27 » «Чорнобиль біль і скорбота України»
21:50
«Чорнобиль біль і скорбота України»

Година  пам'яті «Чорнобиль біль і скорбота України»до 30-річчя  Чорнобильської трагедії  пройшла на базі 33 державної пожежно-рятувальної частини 2ДПРЗ ГУ ДСНС  України в Одеській області.

Про трагічні події 30-річної давнини розповіли ведучі заходу Клим Л.М. та Парфута В.П. (Саратський районний історико-краєзнавчий музей таСаратська районна бібліотека.)

Рятівники і гості заходу схилили голови в мовчанні  перед пам’яттю про „шеренгу № 1”- перших 28 пожежних що  заступили  собою світ, не здригнулися, тих, хто прийняв найжорстокіший удар на четвертому блоці станції, та всіх постраждалих в цій страшній трагедії.

Із спогадами про роботу під час ліквідації аварії виступив мешканець Сарати О.Г. Клочко. Він в деталях згадав про роботу, побут ліквідаторів. Олександр Григорович приніс із собою оригінальні документи: перепустки, списки водіїв, що працювали в його підпорядкуванні, лист з показниками індивідуальних доз опромінювання, багато світлин, зроблених особисто в листопаді 1987 року.

Приємною несподіванкою  був подарунок від Олександра Григоровича Клочко для районного музею: він передав Клим Л.М.- завідуючий музею, індивідуальний дозиметр  ІД-1, особисті оригінальні документи і світлини того часу.

Чорнобильська аварія розцінюється як масштабніша за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.Ій, як і Фукусіма Даічі АЕС, присвоєно найвищий 7 рівень небезпеки - масштабні аварії.

Добровольці Саратського району приймали активну участь в ліквідації наслідків аварії. В районі мешкає 32 ліквідатори, всього 95 «чорнобильців», разом із постраждалими.

Саратський район  долучився до справи порятунку людства від біди. В усіх селах активно збирались гуманітарні грузи. Будівельники із кожного колгоспу  відбудували для переселенців із 30-кілометрової зони будинки. Десь  у Васильківському районі Київської області існує вулиця Саратського району.  25 працівників Саратського комбінату громадського харчування забезпечували якісним харчуванням наших будівельників.

Учасники заходу переглянули відеоролики «Героям Чорнобиля присвячується» та «Чернобыль - незатянутая рана».

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних із скорботним часом ядерного апокаліпсиса. Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям.

 Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими. Перед пам’яттю до часу померлих від радіаційного смерчу.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 672 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024