Середа, 24.04.2024, 17:37
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Жовтень » 31 » Боротьба за рейтинг: районам Одещини поставили «оцінки».
16:40
Боротьба за рейтинг: районам Одещини поставили «оцінки».

Біляївський веде, Захарівський пасе задніх. Одеська обладміністрація виставила оцінки районам регіону.

Аналіз проводили за 15 показниками соціально-економічного розвитку. Найвагомішими стали промисловість, будівництво, сільськогосподарське виробництво, фінансова спроможність, житлово-комунальне господарство та ринок праці. До п’ятірки лідерів також увійшли Саратський, Тарутинський, Лиманський та Арцизький райони. Розглянемо детальніше.

На п’ятому місці — Арцизька районна державна адміністрація. Перевагою став промисловий комплекс, представлений сонячними електростанціями. Також керівництво досягло зростання доходів місцевого бюджету та вирішило питання оподаткування і сплати оренди.

На четвертій сходинці — Лиманська РДА. Географічна близькість до моря та Одеси впливає на розвиток промисловості та показник залучення інвестицій у район. 10 жовтня губернатор Одеської області Максим Степанов підписав з іноземними інвесторами меморандум щодо співпраці. Результатом стане будівництво компаніями  «Дельта Вільмар» і «Грейн Агро Інвест» олієекстрактних заводів, причалу з перевалки олії та шроту, а також комплекс із зберігання та перевалки зерна. Загальна сума інвестицій – 300 мільйонів доларів.

Третє та друге місце, відповідно, посіли Тарутинська та Саратська РДА. Загалом, на це вплинули темпи будівництва. «Також ми знаємо, що Сарата у цьому півріччі стала лідером з урожайності зернових та зерно-бобових. В обох районах є зростання зарплати. Ці позиції у рейтингу демонструють, що навіть периферійні райони, які знаходяться далеко від моря та Одеси, можуть бути серед лідерів», — зазначив директор департаменту економічної політики Одеської ОДА Дмитро Радулов.

 Зайняти перше місце Біляївському району дозволили темпи будівництва, прямі іноземні інвестиції та сплата населенням житлово-комунальних послуг.

 Рейтингування районів ініціював голова Одеської обладміністрації Максим Степанов. Загалом, позитивна динаміка спостерігається в Ананьївському районі. За 2017 рік, за рахунок сільського виробництва, РДА перемістилася з 18 місця на 10. Також гарно попрацювали у Кілійському (+4), Любашівському (+5) та Подільському (+4).

 Лідерські позиції втратили три райони. Через брак капітальних інвестицій та проблеми із житлово-комунальним господарством Білгород-Дністровська РДА впала з 4 сходинки на 8. Овідіопольська РДА – з 6 на 12 – через негаразди у ЖКГ. Щодо Окнянської РДА, сільськогосподарське виробництво та проблеми на ринку праці вплинули на район та посунили його з 2 на 15 місце.

 Стабільно середній результат за усіма показниками демонструє Балтський район. За два роки РДА тримається у межах 12-15 сходинки.

 23 місце посіла Іванівська РДА. «Тут взагалі відсутній промисловий показник», — повідомив Дмитро Радулов. За словами заступника голови ОДА Світлани Шаталової, будь-яке промислове підприємство відразу дасть шалений темп росту для оцінки діяльності району.

 24 сходинка — за Миколаївською РДА. У районі низький рівень сільскогосподарського виробництва, а саме м'яса, окрім того, швидко зростає податковий борг, а також відсутні прямі іноземні інвестиції. На 25 місці — Кодимська РДА. Через низький рівень капітальних інвестицій,  відсутність прямих іноземних інвестицій, а також проблеми зі сплатою житлово-комунальних послуг населенням.

 На останньому місці рейтингу опинилась Захарівська РДА.  «Голова району був призначений лише у травні 2017 року. Наразі він має вжити максимальних зусиль, щоб витягнути район», — зазначив Дмитро Радулов.

 Наприкінці року посадовці мають підбити кінцевий рейтинг за тими ж показниками. Рейтингування районів прописане у стратегічному плані «Розумний регіон» губернатора Одеської області Максима Степанова.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 464 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024