Четвер, 18.04.2024, 20:57
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2018 » Вересень » 17 » Авіамоделісти Саратщини - кандидати в майстри спорту України!
12:48
Авіамоделісти Саратщини - кандидати в майстри спорту України!

7 – 10 вересня 2018 року у м. Глухів Сумської області відбулися Всеукраїнські  відкриті змагання   учнівської молоді (юніори) з авіамодельного спорту (радіокеровані моделі) (ІV ранг). В змаганнях взяли участь делегації семи областей України. Одеську область представляли вихованці гуртка «Авіамодельний»  КЗ «Саратський районний БДТ» у складі трьох учнів Успенівської ЗОШ І-ІІІ ст. - Соколова Олександра,  Гусєва Олександра, Остапенко Олександра.

Змагання проходили у чотирьох класах авіамоделей: моделі копії, пілотажні, гоночні, моделі повітряного бою. При підготовці до конкурсу виявилось, що наші авіамоделі не зовсім підходять за технічними вимогами, тому після проходження модельної комісії,  до змагань були допущені тільки  дві моделі: пілотажна  модель та модель повітряного бою. За умовами конкурсу тільки один учасник команди  міг брати участь у двох класах моделей. Вирішили що це буде досвідчений пілот  - Гусєв Олександр, учень 9 класу, який і виправдав сподівання команди.

В перший день були польоти  пілотажних авіамоделей. Вигравав  той, хто гарно, правильно і точно виконає фігури  вищого пілотажу: петлі, штопор, бочка, кубинська вісімка та інші. На другий день були польоти  самого захоплюючого виду змагань  -  класу авіамоделей повітряного бою. Кожен з учасників провів по три бої. Після цього визначили трьох фіналістів, які змагались за призові місця.

Моделі повітряного бою літають з 10 метровими паперовими стрічками, і суперники намагаються відрубати  один у одного частину стрічки і отримати 100 балів. Бій триває 4 хвилини і кожна секунда польоту це один бал. Після завершення бою, якщо посадив точно в квадрат 10х10 метрів, отримуєш ще 50 балів. Якщо під час бою тобі не відрубали паперову стрічку, то за її збереження додають  ще 50 балів. Досвідчений  екіпаж у складі Гусєва Олександра (пілот) Соколова Олександра (механік) за час змагань відрубав у суперника  три стрічки і потрапив до фіналу. У фінальному, драматичному бої,  в середині змагань,  Гусєв Олександр уміло відрубав стрічку, і майже став чемпіоном, але іноді потрібне ще й везіння. Відрубана стрічка потрапила  на його ж модель і  намоталась  на повітряний гвинт – а це вже порушення, і далі літак летіти не може. Моделі двох   інших учасників, зіштовхнулися в повітрі з суперниками, одна розбилася, а  інша долетіла до закінчення бою та приземлилась.

За рахунок більш довшого польоту та точної посадки, екіпаж з Дніпропетровської області виграв фінальний бій. Наш екіпаж посів ІІ призове місце. Команда гуртка «Авіамодельний»  отримала грамоти і срібні медалі, а найголовніше, хлопці виконали спортивну норму кандидатів в майстри спорту України.

 

Цуркан В.І., керівник гуртка «Авіамодельний»  КЗ «Саратский районний БДТ»


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 398 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024