Вівторок, 30.04.2024, 07:54
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2019 » Листопад » 18 » Апаратна нарада райдержадміністрації
15:09
Апаратна нарада райдержадміністрації

18 листопада 2019 року голова районної державної адміністрації Лобан А.А. провів апаратну нараду, в якій взяли участь заступник голови РДА Рузанкіна В.В.,  заступник голови районної ради  Небога О.І, керівник апарату райдержадміністрації  Кімліченко Л.В., керівники структурних підрозділів РДА, територіальних підрозділів органів виконавчої влади,  комунальних закладів та установ району.

В ході апаратної наради про соціальний захист ветеранів АТО та ООС поінформувала  начальник управління соціального захисту населення  Голубчик Т.І.

Станом  на 01.11.2019р.  на   обліку  в  управлінні  соціального захисту населення  перебуває   126 учасників  бойових дій  і 4 інваліди війни, які брали безпосередню участь в зоні проведення   АТО і ООС та  2 сім ‘ї члени сімей  загиблих  учасників антитерористичної операції.  Згідно  закону  України  «Про статус ветеранів  війни, гарантії їх  соціального  захисту»  вони  користуються  пільгами з 75% знижкою  на житлово-комунальні  послуги  та електроенергію,  щорічно  отримують компенсацію  на тверде паливо та скраплений  газ,  отримують одноразову грошову  допомогу до  5  Травня  у розмірах  визначених  щорічно  постановою  КМУ.   В  2019 році   зазначена  допомога  для осіб з інвалідністю внаслідок війни І гр. складає – 3850 грн. (отримала 1 особа), ІІ гр. – 3400 грн. (отримали 3 особи),  для  учасників  бойових дій –  1295 грн. (отримали 65 осіб на суму 84175 грн.), членів сімей загиблих  – 840 грн. (отримали 4 особи на суму 3360 грн.)

З метою надання додаткових соціальних гарантій  не передбачених  законодавством України  рішенням  сесії  районної ради  від 21.02.2018р. № 314-VII  прийнята  районна  комплексна програма «Соціальний захист  ветеранів антитерористичної операції та їх  родин на 2018-2020 роки», метою якої  є  підвищення  рівня і якості  життя для учасників  АТО та ООС та їх родин.  Загальний  обсяг  фінансових ресурсів  для реалізації Програми  на  3 роки  складає 1млн. 933 тис. грн.

За рахунок коштів районного бюджету на 2019 рік Програмою   передбачено наступні види допомог:

- Надання одноразової матеріальної допомоги або відшкодування вартості санаторно-курортного лікування учасникам бойових дій, інвалідам війни, воїнам-добровольцям з числа учасників АТО, у тому числі у  разі спільного оздоровлення разом з сім’єю, та членам сімей загиблих (померлих)  учасників АТО  – 50,0 тис. грн. За 2019 рік  в санаторії України  за рахунок програми оздоровився 1 учасник  АТО на суму 6,813 тис. грн.

 За рахунок коштів державного бюджету  відповідно до законодавства   в санаторіях України оздоровлено 2 учасника бойових дій АТО та 1 інвалід війни АТО, пройшли психологічну реабілітацію в санаторіях України 5 учасників бойових дій та  1 інваліда війни забезпечено протезом верхньої кінцівки.          

 -  Надання одноразової допомоги на проведення поточного ремонту житлових приміщень учасників бойових дій АТО в разі звернення  - 90,0 тис. грн. В поточному році  1 особа  отримала  матеріальну допомогу  на ремонт будинку в розмірі 10,0 тис. грн.

-   Надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих в зоні АТО на загальну суму  24,0 тис. грн. Отримали 4 особи члени сімей загиблих в зоні АТО.

-   Надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО та членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО – мешканцям району, які потребують зубопротезування  – 30,0 тис. грн. Послугами скористався 1 учасник АТО на суму 2,611 тис. грн.

- Надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО та членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО, які потребують лікування  передбачено  50,0 тис. грн. В 2019 році  за рахунок коштів районного бюджету  отримали матеріальну допомогу на лікування  2 учасника АТО в сумі  15,0 тис. грн.

-  Пільгове забезпечення медикаментами  учасників АТО, членів родин загиблих (померлих) учасників АТО та у разі їх амбулаторного лікування у межах бюджетного фінансування  передбачено 20,0 тис. грн., використано  –  8,551 тис. грн.

 -  Надання одноразової матеріальної допомоги на придбання житла і поліпшення житлових умов УБД АТО і ООС в разі звернення передбачено 200,0 тис. грн., використано 50,0 тис. грн.

-  Відзначення   Дня захисника України  -  126 учасників  АТО  отримали  по 1000грн. –  використано  126,00 тис. грн.

- Також Програмою  передбачено  фінансова підтримка статутної діяльності громадської організації «Українська Бесарабія» – 10,0 тис. грн.  В поточному  році організація  використала   кошти у повному обсязі.

За результатами доповіді голова РДА Лобан А.А. відзначив,  щодо ухвалення   зазначеної районної  програми стало  додатковим засобом суттєвого посилення соціального захисту  та підтримки  мешканців Саратщини,   які захищають нас  на сході країни.

Учасники наради заслухали Звіт голови Ярославської сільської ради  Христюка Ю.О.  про виконання делегованих повноважень щодо забезпечення сталого соціально-економічного розвитку села Ярославка  та з питань роботи зі зверненнями громадян.  Сільський голова детально поінформував про  роботу сільської ради з питань фінансової та господарської діяльності,  забезпечення  функціонування  об’єктів соціальної інфраструктури села, заходи з покращення соціального захисту населення. Крім того Юрій Христюк поінформував про  підсумки обговорення щодо питання об’єднання громад на сході мешканців села  та про  наміри села Ярославка приєднатися до Плахтіївської ОТГ.

Про стан криміногенної ситуації на території Саратського району за минулий тиждень поінформував заступник начальника Саратського відділення поліції  Б.-Дністровського РВ НП ГУНП в Одеській області Мелованов  Ю.Л. Так за минулий тиждень районним відділенням поліції зареєстровано 82 заяв та повідомлень, 6 з яких внесено до ЄРДР, складено 70 адміністративних протоколів.

Також в ході наради розглянуто питання про стан організації роботи зі зверненнями громадян та ведення діловодства в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної державної адміністрації.

За результатами апаратної наради голова райдержадміністрації Антон Лобан надав окремі доручення щодо підготовки до чергової сесії Саратської районної ради та визначив робочі завдання на поточний тиждень.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 234 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024