Четвер, 25.04.2024, 16:41
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2019 » Січень » 28 » Апаратна нарада райдержадміністрації
15:33
Апаратна нарада райдержадміністрації

28 січня 2018 року голова райдержадміністрації Лобан А.А. провів апаратну нараду, в якій взяли участь голова районної ради Переправка Ю.П., керівник апарату РДА Кімліченко Л.В., керівники структурних підрозділів РДА, територіальних підрозділів органів виконавчої влади,  комунальних закладів та установ району.

В ході  апаратної наради  було розглянуто  Звіт директора про роботу  комунального  закладу  «Саратський дитячий оздоровчий заклад «Сонячний» за 2018 рік. Керівник  оздоровчого закладу  Комісаренко Д.Т. детально поінформував про основні етапи роботи: щодо підготовки до оздоровчого сезону,  надання послуг  по оздоровленню та відпочинку дітей, господарській діяльності. Оздоровлення   дітей  минулого сезону  проходило в  5  змін   з  05.06.2018 року  по  24.08.2018 року.   За  оздоровчий  період  надано  послуг   1013  дитині. Взагалі по Саратському   району  за кошти районного та місцевих бюджетів, СВК, профспілок та батьків оздоровлено  617 дітей. Із інших регіонів України -396 дітей. Зокрема  на оздоровлення 209 дітей з  категорії соціально незахищених територій, талановитих та обдарованих дітей з районного бюджету  було виділено понад 700 тис. грн., за рахунок селищної та сільських рад  оздоровлено 101 дитину.  

За результатами розгляду питання голова РДА Лобан А.А, надав доручення  керівництву  управління освіти, молоді та спорту РДА  надати  на розгляд сесії районної ради пропозиції щодо введення посади психолога до штату оздоровчого закладу з метою недопущення  випадків булінгу  серед дітей.  

Учасники наради  також заслухали Звіт директора комунального  закладу «Саратський районний будинок дитячої творчості» Сердюк А.А.   про роботу  БДТ за 2018 рік. За результатами розгляду питання голова  РДА  зауважив, що позашкільна освіта в районі  ведеться на належному рівні, а БДТ став справжнім центром дозвілля для дітей Саратського району.  Лобан А.А. позитивно оцінив успіхи вихованців БДТ у різних конкурсах та  пообіцяв сприяння РДА в у вирішенні питання юридичного закріплення приміщення за  Дитячим  будинком  творчості.    

Про стан криміногенної ситуації на території Саратського району за минулий тиждень поінформував заступник начальника Саратського  відділення поліції Білгород-Дністровського відділу поліції ГУНП в Одеській області Жакот В.Ю.  Так за минулий тиждень районним відділенням поліції зареєстровано 90 заяв та повідомлень, з яких  4 – внесено до єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

Про хід підготовки до проведення чергових виборів Президента України  поінформувала начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату районної державної адміністрації Бондаренко Н.О.    

Наприкінці  наради  голова райдержадміністрації  Лобан А.А,  та Саратський селищний голова Негодяєв А.Л. прокоментували  події щодо переходу  приходу  Свято-Покровської релігійної громади  на чолі з настоятелем о. Владиславо Шиманом  до  лона  Православної церкви України, та публікації в деяких інтернет-виданнях, наближених до опозиційних політичних сил про ніби-то втручання  органів влади в  церковні  справи.

На подібні звинувачення Лобан А.А. зауважив, що  райдержадміністрація як орган  виконавчої влади  чітко дотримується принципу невручання держави  у  релігійні  справи.  «Голова РДА ніякими юридичними діями  не впливає на рішення громад  щодо   визначення їх конфесійної належності.  Кожен мешканець громади   може вільно обирати, до якої церви йому належати.  Я особисто   був  присутнім на зборах   релігійних громад у с. Ярославка та смт Сарата  з єдиною метою: не допустити загострення соціальної напруги, провокацій  та  кровопролиття. Така загроза наприклад існувала в с. Ярославка. Вибір релігійної громади на чолі з настоятелем храму о. Владиславом смт Сарата був цілком самостійним,  усвідомленим та мирним.  Громада Сарати  вирішила перейти до Православної церкви України, яка  відповідно до рішення Вселенського патріарха, є цілком канонічною і внесена до реєстру  православних церков світу.  І хто б що не писав і не говорив,  які б погрози  не виловлював,  держава в особі правоохоронних органів,  у моїй особі як представника  Президента в Саратському районі,  захистить цей вибір. Як  захищатиме і вибір тих, хто вирішить залишитись у складі  Російської православної церкви. Ніхто не примушуватиме  людей до переходу  і не відбиратиме силоміць храми, » - запевнив  голова РДА Антон Лобан.

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 365 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024