Четвер, 25.04.2024, 05:22
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Грудень » 6 » Антон Лобан зустрівся з громадою села Пшеничне
17:00
Антон Лобан зустрівся з громадою села Пшеничне

5 грудня 2017 року  голова Саратської райдерждмінстрації  Лобан А.А. відвідав з  село Пшеничне, де зустрівся з мешканцями села та керівництвом Фараонівської сільської ради.

Темою зустрічі, яка відбулася за ініціативою Антона Лобана в місцевому будинку культури, стало колективне звернення групи мешканців Пшеничного на особистий прийом до голови РДА щодо виходу Пшеничного зі складу Фараонівської сільської ради і приєднатися до Надеждинської сільської ради. Лобан А.А. побіцяв заявникам розібратися в ситуації, почути думку всіх жителів села і, виходячи з цього, приймати рішення щодо шляхів вирішення проблеми.

Розпочавши спілкування, голова РДА насамперед поінформував людей про плани керівництва району щодо розвитку населених пунктів Саратщини, зокрема, щодо ремонту дороги «Міняйлівка-Сарата» (Антон Лобан повідомив, що  вже з початку наступного року будуть виділені кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на  капітальний ремонт цієї дороги). Голова РДА також  розповів про перспективи об’єднання громад та можливості створення Зорянської та Петропавлівської ОТГ, матеріальне забезпечення опорних шкіл (зокрема Надеждинської ЗОШ І-ІІІ ступенів), інфраструктурні проекти, які будуть реалізуються в районі за рахунок обласного та районного бюджетів розвитку.

Щодо розгляду основного питання – про вихід Пшеничного зі складу Фараонівської сільської ради та приєднання до Надеждинської громади, то думки сільчан розділилися. Більша частина присутніх у залі наполягала саме на такому рішенні, висловлюючи численні претензії до  Фараонівської сільської ради,  пов’язані з взаємовідносинами в сфері використання земель та пасовищ. Також пшеничани остерігаються, що в результаті об’єднання територіальних громад, вони разом з Фараонівкою ввійдуть до Петропавлівськогї громади -  мешканці Пшеничного категорично проти цього. Інші представники села вважають недоцільним такий перехід, побоюючись, що внаслідок цих дій село втратить частину земель та важливі об’єкти соціальної сфери, діяльність яких нині забезпечується Фараонівською сільською радою. Присутня на зустрічі Фараонівський сільський голова також запевнила, що, враховуючи результати громадських обговорень, Фараонівська сільська рада не буде приєднуватись до Петропавлівської об’єднаної громади.

Вислухавши всі аргументи, голова РДА Лобан А.А. запропонував керівництву Фараонівської сільради дослухатися до мешканців  Пшеничного та врахувати висловлені ними зауваження щодо використання земель і пасовищ, та спрямовувати кошти отримані від оренди земель Пшеничого саме на розвиток цього села. Зі свого боку Антон Лобан пообіцяв забезпечити проведення об’єктивної інвентаризації земель та визначення чітких меж Пшеничного. Якщо ж сільська влада не дослухається до проблем мешканців Пшеничного, то голова райдержадміністрації обіцяє розпочати механізм переходу Пшеничного з Фараонівської до Надеждинської сільради.  Присутня на зустрічі Надеждинський сільський голова Сливка А.М. запевнила, що  за результатами обговорення питання на сесіях сільради,  Надеждинська громада  готова прийняти Пшеничне до свого складу.

По закінченню зборів голова райдержадміністрації також поспілкувався з делегацією мешканців Фараонівки, яких також хвилювали  земельні питання та питання забезпечення роботи закладів освіти. На всі порушені питання голова РДА надав вичерпні відповіді та роз’яснення та запевнив, що  найближчим часом відвідає  і Фараонівку.

 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 451 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024