Вівторок, 07.05.2024, 18:16
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2015 » Квітень » 21 » 90-річчя відзначив легендарний мешканець селища Сарата
20:41
90-річчя відзначив легендарний мешканець селища Сарата

18 квітня 2015 року відзначив своє 90-річчя Прокоф’єв  Олексій Юхимович -  ветеран Другої світової війни, легендарний мешканець селища Сарата,  кавалер чотирьох медалей «За відвагу»,  ім’я якого викарбуване на Стіні Героїв в Одесі, де увічнені імена  Героїв Радянського Союзу, повних кавалерів Ордена Слави і кавалерів чотирьох медалей За відвагу.

         20 квітня 2015 року під час апаратної наради райдержадмінстрації т.в.о. голови    райдержадміністрації Узунов А.М., голова районної ради Чемерис В.С.,   голова Саратської районної організації ветеранів Сапунов І.Ф., відповдільний секретар Саратської районної організації ветеранів Міщенко Л.Л. привітали  славетного ювіляра та  вручили йому цінний подарунок – наручний годинник Одеської обласної ради, квіти та пам’ятний адрес. 

    Прокоф’єв Олексій Юхимович народився   в багатодітній селянській сім’ї в с. Михайлівка. Закінчив 7 класів румунської школи, після звільнення Бессарабії від румуно-фашистської окупації  вступив до 6-го класу української школи. 

      До лав  Радянської армії  потрапив 1944 року 19-річним юнаком.  Вчорашній хлібороб, необізнаний з військовою справою, після складання  присяги на вірність Батьківщині  був направлений  рядовим стрілком в 1037 стрілкового полку, 57-армії, третього Українського фронту.

 «Мені вручили ручний кулемет. Який не підводив мене у боях», - згадує  Олексій Юхимович, фронтовий шлях якого  почався зі звільнення  європейських країн - Болгарії. Югославії, Угорщини, Чехословаччини. На цій довгій дорозі багато разів доводилося вступати  у смертельний бій, часом перебувати  на межі життя і смерті. «Про ті бої мені  нагадують чотири медалі «За відвагу», медалі «За звільнення Бєлграда», «За взяття Відня», «За перемогу над Німеччиною Орден Вітчизняної війни І ступеня та Орден Богдана Хмельницького. Я пишаюся цими нагородами тому, що вони чесно зароблені потом і кров’ю», - говорить ветеран.

   У чеському місті Брно Олексія Прокоф’єва було поранено,  на лікування його направили до госпіталю у Братиславі, де герой і зустрів День Перемоги.  Після одужання і повернення на Батьківщину закінчив училище по спеціальності механік,  продовжував службу в лавах Радянської армії, у складі автомобільного батальйону в Іркутську до червня 1953 року.

     Після демобілізації повернувся в Сарату, працював  на різних посадах- водієм, завідуючим виробництвом, завідуючим гаражем, головним механіком.  У 1985 році вийшов на пенсію, однак  продовжував працювати на різних ділянках.

      За багаторічну  добросовісну працю та громадську діяльність(був депутатом селищної ради, секретарем партійної організації, головою профспілки, членом організації ветеранів) неодноразово відзначався різними нагородами - почесними грамотами від районних та обласних організацій, Ради Міністрів України, 4 рази нагороджувався  знаком «Переможець соцзмагання», подяками, грошовими преміями, цінними подарунками. Після  закінчення трудової діяльності був нагороджений медаллю «Ветеран праці».

    У свої 90-років Олексій Юхимович Прокоф’єв, переживши передчасну втрату сина(загинув в автокатастрофі у 2004 році) і вірної дружини, з якою прожив понад 60 років,    залишається сповненим  життєвих сил, щасливим батьком своєї доньки, улюбленим дідусем чотирьох внучок та двох правнучок.

 

 

 

http://sarata-rda.odessa.gov.ua/


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 608 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024