П`ятниця, 19.04.2024, 17:03
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2017 » Січень » 18 » 18 січня поточного року відбувся День місцевого самоврядування, під голуванням заступника голови районної ради О.І. Небоги.
15:50
18 січня поточного року відбувся День місцевого самоврядування, під голуванням заступника голови районної ради О.І. Небоги.

У семінарі-нараді прийняли участь Переправка Ю.П.– в.о. голови райдержадміністрації, Тодоров М. І. – керуючий справами районної ради, Пелін Т.В. - головний спеціаліст районної ради, Голубчик Т. І. - начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Поточний І. Б. - головний спеціаліст з надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, Гросу О. І. – в.о. начальника Саратський районний сектор Головного управління ДСНС України в Одеській області, Щвець А. І. - в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Саратському районі, Праведний І. В.- начальник відділу Держгеокадастру у Саратському районі Одеської області, Бутеску Ю. І. – головний інспектор Саратського відділення Арцизької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області, сільські голови.
На порядку денному були розглянуті наступні питання : 
1. Про випадок африканської чуми свиней на території Саратського району, заходи щодо ліквідації та недопущення розповсюдження захворювання АЧС.
2. Щодо введення в дію нової нормативно-грошової оцінки земель в населених пунктах Саратського району. 
3. Про особливості електронного декларування згідно з Законом України «Про запобігання корупції» .
4. Про ситуацію щодо оформлення та призначення субсидій у Саратському районі.
5. Про результати проведеної роботи з ліквідації наслідків складних погодних умов у Саратському районі.
В.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Саратському районі, Щвець А.І. проінформувала присутніх про проведені заходи з ліквідації АЧС в с. Ярославка Саратському районі, а саме на сьогоднішній день :
- карантинно-поліцейський пост функціонує цілодобово;
- проводиться дезінфекція автотранспорту на посту;
- в зоні захисту та нагляду проводиться моніторингове спостереження, загибель тварин не зафіксовано;
- в дикій фауні загибель тварин не зафіксовано;
- в зоні захисту та нагляду заборонена реалізація живих свиней, м’яса свинини та продуктів свинарництва.


Виконання заходів з ліквідації та протидії розповсюдженню небезпечного захворювання відповідними службами продовжується. 
Щодо введення в дію нової нормативно-грошової оцінки земель в населених пунктах Саратського району доповіли спеціалісти відділу Держгеокадастру у Саратському районі Одеської області та Саратського відділення Арцизької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області. 
Так, Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 25.11.2016 № 489 затверджено новий Порядок нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, який визначає процедуру проведення нормативної грошової оцінки всіх категорій земель та земельних ділянок населених пунктів (за винятком земель сільськогосподарського призначення та земельних ділянок водного фонду, що використовуються для риборозведення).
Принциповою відмінністю положень нового Порядку у порівняні з вимогами попереднього є визначення коефіцієнта, який характеризує функціональне використання земельної ділянки - Кф на підставі класифікації видів цільового призначення земель, затвердженої наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 23 липня 2010 року №548. 
При цьому, для земельних ділянок, інформація про які не внесена до відомостей Державного земельного кадастру та у разі якщо у відомостях Державного земельного кадастру відсутній код класифікації видів цільового призначення земель для земельної ділянки, коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф), застосовується із значенням 2,0. 
Крім того, Порядком змінено форму витягу з технічної документації про нормативно грошову оцінку та встановлено форму заяви, за якою надається адміністративна послуга. Розрахунок нормативної грошової оцінки земельних ділянок здійснюється згідно з відомостями Державного земельного кадастру.
Особливу увагу під час наради було звернено на питання щодо електронного декларування згідно з Законом України «Про запобігання корупції» . Дія цього Закону поширюється як на посадових осіб місцевого самоврядування, так і на депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів.
З цього питання виступила головний спеціаліст районної ради Пелін Т.В., яка звернула увагу присутніх на те, що щорічна декларація, подається у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня року, наступного за звітним роком. 
Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.
Подання декларацій здійснюється згідно із Законом шляхом заповнення відповідних форм на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з використанням програмних засобів Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. 
З метою захисту інформації державні органи мають здійснити заходи із забезпечення надання послуг електронного цифрового підпису суб’єктам декларування на безоплатній основі. Слід відмітити, при вході до електронної системи декларування офіційного веб-сайту НАЗК міститься перелік із 16 акредитованих центрів сертифікації ключів, у якому, зокрема, зазначається АЦСК органів юстиції України, АЦСК ПАТ КБ «ПриватБанк», АЦСК ПАТ «УкрСиббанк», що дає змогу отримати ЕЦП суб’єкту декларування за певних умов самостійно. Лише наявність ЕЦП дасть можливість зайти до електронної декларації.
Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Голубчик Т. І. доповіла про ситуацію щодо оформлення та призначення субсидій у Саратському районі у 2016 році. Так, у 2016 році до управління надійшло 2921 заява на призначення житлової субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та придбання скрапленого газу та твердого пічного побутового палива – це на 522 заяви більше, в порівнянні з 2015 роком (2399 заяви). Всі заяви були опрацьовані з них субсидія була призначені 2775 громадянам, 157 громадянам було відмовлено в призначенні, оскільки вартість послуг в межах норм споживання з урахуванням пільг не перевищує визначеного обов’язкового платежу сім’ї (перевищення доходів). Із загальної кількості заяв, по 437 заявам субсидія була призначена по рішенню районної координаційної комісії по призначенню державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та житлових субсидій за винятком. Середній розмір субсидії на 2016 рік склав 2177 грн. (в 2015 році – 1522 грн.). В 2016 році субсидій виплачено на загальну суму 6042,017 тис. грн. ( в 2015 році - на суму 3650,16 тис. грн.) .
Про результати проведеної роботи з ліквідації наслідків складних погодних умов у Саратському районі, що тривали протягом 6-8 січня поточного року проінформували представники райдержадміністрації та Саратського районного сектору Головного управління ДСНС України в Одеській області. Незважаючи на численні попередження в ЗМІ про складні погодні умови, закриття проїзду практично у всіх напрямках, чимало легковажних водіїв знехтували правилами безпеки, вирушили в дорогу і в результаті потрапили в снігові пастки. Протягом 6-7 січня поточного року на території нашого району було вилучено зі снігового полону близько 60 автомобілів ,врятовано 132 особи, з них 8 дітей. Найбільш проблемним в цьому плані виявилася ділянка траси М-15 («Одеса-Рені») «Сарата – М.-Новоросійська. Проблемними ділянками також були дороги «Сарата – Арциз», «Сарата – Введенка» та маршрут «Кулевча - Сарата». Силами бригад Саратської РЕМ було оперативно відремонтовано часткові пошкодження електромереж с. Сергіївка, Кулевча, Крива балка, Успенівка, Міняйлівка, Ярославка, М.-Новоросійська. 
Дорожники ,комунальні служби, базові господарства ,приватні підприємства організовано долучилися до розчищення доріг районного сполучення і всередині населених пунктів. Всього для розчищення доріг в районі було задіяне 29 одиниць техніки, ніяких порушень не виявлено. 
За результатами наради головуючий дав сільським головам ряд пропозицій та рекомендацій щодо вирішення порушених питань.


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 575 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024