П`ятниця, 26.04.2024, 23:50
Приветствую Вас Гість | RSS
Опитування
На каком этапе развитие поселка?
Всього відповідей: 285
вхід
Логін:
Пароль:

Главная » 2016 » Серпень » 3 » 03 серпня поточного року відбулась нарада з сільськими, селищним головами району.
17:32
03 серпня поточного року відбулась нарада з сільськими, селищним головами району.

У нараді прийняли участь заступник голови районної ради О.І. Небога, заступник голови райдержадміністрації В.В. Ротар, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації С.В., Ковальчук, начальник відділу культури райдержадміністрації Н.А. Колісник, начальник відділу архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Н.П. Кольцун, лікар загальної гігієни управління Держпродспоживслужби в Саратському районі О.В. Сиротенко, в.о. завідувача відокремленого підрозділу Саратської міжрайонної лабораторії відділу державної установи Одеського обласного лабораторного центру МОЗ Н.І. Волкова, в.о. обов’язки головного лікаря КЗ «Саратська центральна районна лікарня» О.О. Фабрикатор, головний лікар КЗ «Саратський районний Центр ПМСД» О.П. Стогній, начальник Саратського районного сектора ГУ ДСНС України в Одеській області А.І. Клімов, сільські та селищний голови. 
На нараді були розглянуті наступні питання :
1. Про розробку рішення районної програми про забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб та молоді з їх числа на 2016-2018 роки.
2. Про аналіз виконання розпорядження голови Саратської райдержадміністрації щодо водопостачання і облаштування згідно законодавства полігонів твердих побутових відходів.
3. Контроль за питною водою, яка подається населенню.
4.Рішення проблемних питань в області медицини, які потребують вирішення сумісно з головами сільських рад.
5. Щодо випалювання сухої рослинності та пожнивних залишків на території Саратського району 
6.Вплив культури на розвиток села.
7. Щодо оновлення містобудівної документації населених пунктів Саратського району. 
Про розробку рішення районної програми про забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб та молоді з їх числа на 2016-2018 роки доповіла начальник служби у справах дітей райдержадміністрації С.В., Ковальчук, яка зазначила, що отримання житла залишається однією з найактуальніших проблем для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування нашого району. Метою Програми є поступове розв`язання проблеми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Вона є інструментом реалізації державної політики щодо забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа в цілому і захисту їх житлових прав зокрема. Реалізація Програми дозволить підвищити рівень захищеності дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які відповідно до чинного законодавства потребують поліпшення житлових умов, і реалізувати їх конституційні права на отримання житла.
Станом на сьогоднішній день на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 156 дітей-сиріт та дітей віком від16 до 18 років, позбавлених батьківського піклування, з яких : 28 дітей потребують нового окремого житла. Прийняття районної Програми дасть змогу забезпечити житлом 6 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.
Лікар загальної гігієни управління Держпродспоживслужби в Саратському районі Сиротенко О.В. доповів про аналіз виконання розпорядження голови Саратської райдержадміністрації щодо водопостачання і облаштування згідно законодавства полігонів твердих побутових відходів. Зокрема, було зосереджено увагу присутніх на забезпеченні санітарно-епідемічного благополуччя населення, раціонального поводження з відходами, зменшення їх шкідливого впливу на здоров’я людей на навколишнє природне середовище, покращення водопостачання, поліпшення естетичного стану території району. Охоплення послугами зі збирання відходів у більшості населених пунктів недостатнє, що веде до утворення несанкціонованих звалищ та відповідно шкідливого впливу. Утворення відходів збільшується, при цьому значні обсяги відходів розміщуються на звалищах, які неналежним чином експлуатуються, що призводить до негативного впливу на навколишнє середовище і здоров’я населення. 
Важливим напрямком роботи органів місцевого самоврядування є активізація реалізації власних повноважень у сфері поводження з відходами, які повинні забезпечити на відповідних територіях виконання Закону України «Про відходи». Законом України чітко встановлено повноваження органів місцевого самоврядування щодо розроблення та затвердження схем санітарного очищення населених пунктів, впровадження роздільного збирання побутових відходів та деякі контролюючі функції. 
Сільським головам було запропоновано налагодити співпрацю із підприємствами та населенням у цьому напрямку. А саме - продовжити роботу та зосередити зусилля на прибиранні та вивезенні побутових відходів і сміття, приведенні в належний санітарний стан полігонів твердих побутових відходів, кладовищ, місць поховань, ринків та закріплених територій (вулиць, тротуарів, комунальних доріг).
Про аналіз проведення перевірок якості питної води доповіла в.о. завідувача відокремленого підрозділу Саратської міжрайонної лабораторії відділу державної установи Одеського обласного лабораторного центру МОЗ Н.І. Волкова. Вона розповіла присутнім про стан питної води в Саратському районі, а також зазначила, що проблемними питаннями в забезпеченні населення району доброякісною питною водою залишається аварійний стан водопровідних мереж. 
Після обговорення запланованих питань було домовлено найближчим часом виконати певні роботи для покращення якості питної води. А заступник голови райдержадміністрації Ротар В.В. звернув увагу присутніх на те, вирішувати проблеми питної води можна і шляхом участі у грантових проектах.
Про вирішення проблемних питань в області медицини, які потребують співпраці з головами сільських рад проінформували в.о. головного лікаря КЗ «Саратська центральна районна лікарня» О.О. Фабрикатор та головний лікар КЗ «Саратський районний Центр ПМСД» О.П. Стогній. Зокрема, увага була зосереджена на спільній співпраці з органами місцевого самоврядування з хворими із неблагополучних, багатодітних сімей, госпіталізації хворих в особливих випадках. Керівниками медичних закладів було також повідомлено про те що найближчим часом відновить свою роботу практика так званого медогляду на місцях. Тобто жителі сіл матимуть змогу безпосередньо за місцем проживання, обстежитися у фахівців вузького профілю, отримати консультацію лікаря, призначення.
Начальник Саратського районного сектора ГУ ДСНС України в Одеській області А.І. Клімов проінформував присутніх про випалювання сухої рослинності та пожнивних залишків на території Саратського району. Керівник служби порятунку нагадав присутнім, як таким, що можуть вплинути на питання безпеки жителів сільських рад, про сезонні ризики: забезпечення пожежної безпеки в екосистемах та під час збирання врожаю. В ході обговорення учасники наради обмінялися пропозиціями щодо покращення протипожежжного водопостачання. По завершенню доповіді А.І. Клімов закликав сільські ради до співпраці та висловив сподівання на порозуміння в необхідності вжиття заходів в напрямку спільної організації протипожежної безпеки населених пунктів. 
Про влив культури на розвиток села доповіла начальник відділу культури райдержадміністрації Н.А. Колісник., яка теж закликала сільських голів до співпраці .
Начальник відділу архітектури, містобудування та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Н.П. Кольцун звернула увагу присутніх на оновлення містобудівної документації населених пунктів Саратського району. На жаль, сьогодні генеральні плани населених пунктів застарілі і потребують оновлення. Оновлення містобудівної документації є принципово важливим, оскільки відсутність сучасних генпланів призводить до хаотичної забудови населених пунктів, неефективного використання територій, стримує реалізацію інвестиційних проектів.
Взагалі нарада пройшла у формі відкритого діалогу з конкретними пропозиціями і побажаннями.

 

 


ПОСЛЕДНИЕ ОБЪЯВЛЕНИЯ
Аренда 
Сдаю дом с удобствами и мебель... 
Предлагаю вкусовые добавки для... 
Сдам квартиру 


Просмотров: 697 | Добавил: world-of-sarata | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 3
avatar
2 pentaxim • 21:29, 04.08.2016
На сьогоднішній день у лікувальній мережі  залишається не вирішенним питання забезпечення належних умов праці медичних працівників. Не вистачає інструментарію, а те, що є в наявності або не працює або дуже застаріле. Багато лікувальних закладів району не мають бактерицидних ламп, плачевне забезпечення дезінфектантами. У фельдшерському пункті с.Фуратівка немає а ні проточної води а ні туалету!!! Не на те, шановні медпрацівники, звертають увагу....
avatar
1 pentaxim • 21:19, 04.08.2016
"в.о. обов’язки головного лікаря" - лишнее. Кто тексты-то набирает?
avatar
0
3 world-of-sarata • 09:27, 05.08.2016
Кто то из администрации)
ComForm">
avatar
Інші новини
Пошук
Сайт п. Сарата
Расскажите о нас
Мастер рип
Все права на сайт защищены, принадлежат их законному владельцу и охраняются законодательством Украины.

Большая часть материалов созданы владельцем сайта.
Дорогие конкуренты! Копирование контента, размещенного на сайте и использование его в коммерческих целях будет расценено как воровство. Последствия гарантируем.

ViDiS © 2008-2024